Saatos komponén SMT ditempatkeun & QC'ed, léngkah salajengna nyaéta mindahkeun papan ka produksi DIP kanggo ngalengkepan liwat perakitan komponén liang.

DIP = paket dual in-line, disebat DIP, mangrupikeun metode bungkus sirkuit terpadu. Bentuk sirkuit terintegrasi segi opat, sareng aya dua jajar pin logam paralel dina kadua sisi IC, anu disebat header pin. Komponén pakét DIP tiasa disolépkeun dina dilapis ngalangkungan liang tina papan sirkuit anu dicitak atanapi dilebetkeun kana stop kontak DIP.

1. Fitur paket DIP:

1. Cocog pikeun liwat-liang soldering dina PCB

2. Gampang PCB routing tibatan TO paket

3. Operasi gampang

DIP1

2. Aplikasi DIP:

CPU tina 4004/8008/8086/8088, dioda, résistansi kapasitor

3. Fungsi DIP

Chip anu ngagunakeun metode bungkusan ieu ngagaduhan dua jajar pin, anu tiasa dipasang langsung dina stop kontak chip kalayan struktur DIP atanapi dipasang dina jumlah anu sami tina liang solder. Fitur na nya éta tiasa sacara gampil ngahontal las liwat-liang papan PCB sareng ngagaduhan kasaluyuan anu saé sareng motherboard na.

DIP2

4. Bédana antara SMT & DIP

SMT umumna masang komponén dipasang-gratis atanapi lead-dipasang pondok. Témpél solder kedah dicetak dina papan sirkuit, teras dipasang ku chip mounter, teras alatna dibereskeun ku soldering reflow.

DIP soldering mangrupikeun alat rangkep langsung-di-pakét, anu dibereskeun ku soldering gelombang atanapi solder manual.

5. Bédana antara DIP & SIP

DIP: Dua jajar lead ngalangkungan ti sisi alat sareng dina sudut katuhu kana pesawat anu sajajar sareng awak komponén.

SIP: Baris kalungguhan lempeng atanapi pin nonjol tina sisi alat.

DIP3
DIP4