Fumax bakal ngawangun TIK pikeun tiap dewan pikeun nguji sambungan dewan sareng fungsina.

TIK, katelah In-Circuit Test, mangrupikeun metode tés standar pikeun mariksa cacat manufaktur sareng cacat komponén ku uji sipat listrik sareng sambungan listrik komponén online. Utamana cek komponén tunggal dina garis sareng sirkuit kabuka sareng pondok unggal jaringan sirkuit. Éta ngagaduhan ciri lokasi lepat saderhana, gancang sareng akurat. Metoda tés komponén tingkat anu digunakeun pikeun nguji unggal komponén dina papan sirkuit anu dipasang.

ICT1

1. Fungsi TIK:

Pangujian online biasana prosedur tés anu munggaran dina produksi, anu tiasa ngagambarkeun kaayaan manufaktur dina waktosna, anu kondusif pikeun prosés pamutahiran sareng promosi. Papan sesar diuji ku TIK, kusabab lokasi sesar anu akurat sareng pangropéa anu merenah, tiasa ningkatkeun efisiensi produksi sareng ngirangan biaya perawatan. Kusabab barang uji khusus na, éta mangrupikeun salah sahiji metode tés anu penting pikeun jaminan kualitas produksi skala gedé.

ICT2

2. Bédana antara TIK & AOI?

(1) TIK ngandelkeun ciri listrik komponén éléktronik tina sirkuit pikeun dipariksa. Karakteristik fisik komponén éléktronik sareng papan sirkuit dideteksi ku arus, tegangan, sareng frekuensi gelombang anu saleresna.

(2) AOI mangrupikeun parangkat anu ngadeteksi cacad umum anu karandapan dina produksi solder dumasar kana prinsip optik. Grafik tampilan komponén papan sirkuit dipariksa sacara optik. Sirkuit pondok ditilik.

3. Bédana antara TIK & FCT

(1) TIK utamina tés statis, pikeun mariksa kagagalan komponén sareng kagagalan las. Dilaksanakeun dina prosés pengelasan papan salajengna. Papan anu gaduh masalah (sapertos masalah las mundur sareng sirkuit pondok alat) langsung dibebenah dina jalur las.

(2) tés FCT, saatos listrik disayogikeun. Pikeun komponén tunggal, papan sirkuit, sistem, sareng simulasi dina kaayaan pamakean normal, parios peran fungsionalna, sapertos tegangan kerja papan sirkuit, arus kerja, kakuatan sayaga, naha chip mémori tiasa maca sareng nyerat normal saatos listrik, Laju saatos motor diaktipkeun, terminal channel on-resist saatos relay diaktipkeun, jsb.

Pikeun nyimpulkeun, TIK utamina ngadeteksi naha komponén papan sirkuit dilebetkeun leres atanapi henteu, sareng FCT utamina ngadeteksi naha sirkuit fungsi normal.