Kami ngadamel rakitan produk lengkep. Ngumpulkeun PCBA kana kandang palastik mangrupikeun prosés anu paling has.

Sapertos rakitan PCB, Kami ngahasilkeun bagian cetakan / suntikan plastik di bumi. Ieu masihan kaunggulan konsumén urang dina hal pangendali kualitas, pangiriman sareng biaya.

Ngagaduhan élmu jero dina kapang plastik / suntikan ngabédakeun Fumax ti pabrik perakitan PCB murni sanésna. Konsumén senang kéngingkeun solusi konci giliran lengkep pikeun produk réngsé ti Fumax. Gawe sareng Fumax janten langkung gampang ti mimiti nepi ka produk réngsé.

Bahan Plastik anu paling umum anu urang damel nyaéta ABS, PC, PC / ABS, PP, Nylon, PVDF, PVC, PPS, PS, HDPE, jst.

Ieu mangrupikeun studi kasus produk anu diwangun ku papan PCB, plastik, kabel, konektor, pamrograman, uji coba, bungkus… jsb dugi ka produk akhir - siap dijual. 

Plasitic box1
Plasitic box2

Aliran manufaktur umum

Nomer léngkah

Léngkah pabrikan

Léngkah tés / pamariksaan

1

 

Pamariksaan asup

2

 

Program mémori AR9331

3

Majelis SMD

Inspeksi perakitan SMD

4

Ngalangkungan rakitan liang

Program mémori AR7420

   

Nguji PCBA

   

Pamariksaan visual

5

Rakitan mékanis

Pamariksaan visual

6

 

Kaduruk-di

7

 

Tés hipot

8

 

Tes PLC kinerja

9

Labél nyetak

Pamariksaan visual

10

 

Bangku uji palsu

11

Bungkusan

Kontrol kaluaran

12

 

Pamariksaan Éksternal

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

1. FORMALISME

1.1 singgetan

Maséhi Dokumén anu Berlaku
AC Arus Alternatipna
APP APLIKASI
AOI Inspeksi Optik Otomatis
AQL Wates Kualitas Anu Ditarima
AUX BANTUAN
BOM Tagihan Bahan
COTS Komérsial Pareum Rak
CT Transformer Ayeuna
CPU Unit Prosesor Pusat
DC Langsung Arus
DVT Tés Validasi Desain
Él Éléktronik
EMS Jasa Manufaktur Éléktronik
ENIG Éléktronés Nikel Immersion Emas
ESD Ngaleupaskeun ElectroStatic
PALSU Baris Majelis Akhir
IPC Asosiasi Nyambungkeun Electronics Industries, baheulana Institute for Circuits Circuits
LAN Jaringan Daérah Lokal
LED Dioda Éléktrolisis Cahaya
MEC MEChAnical
MSL Tingkat Sénsitip Uap
NA Eweuh Lumaku
PCB Déwan Sirkuit dicitak
PLC Komunikasi PowerLine
PV PhotoVoltaic
QAL KUALitas
RDOC Dokumén Rujukan
REQ REQuirements
SMD Perangkat dipasang permukaan
SOC Sistem Dina Chip
SUC Ranté pasokan
WAN Jaringan Area lega

 

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

1.2 Codifikasi

→   Dokumén Kadaptar salaku RDOC-XXX-NN

Dimana "XXXX" tiasa: SUC, QAL, PCB, ELE, MEC atanapi TST Dimana "NN" mangrupikeun jumlah dokumén

→ Syarat

Didaptarkeun salaku REQ-XXX-NNNN

Dimana "XXXX" tiasa: SUC, QAL, PCB, ELE, MEC atanapi TST

Dimana "NNNN" mangrupikeun jumlah saratna

→   Sub-majelis Kadaptar salaku MLSH-MG3-NN

Dimana "NN" mangrupikeun nomer tina sub majelis

1.3 Manajemén édisi dokumen

Sub-majelis sareng dokumén gaduh vérsi na didaptarkeun dina dokumén: FCM-0001-VVV

Firmwares gaduh versi na didaptarkeun dina dokumén: FCL-0001-VVV

Dimana "VVV" mangrupikeun vérsi dokumén.

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

2 Kontéks sareng obyék

Dokumén ieu masihan syarat manufaktur Smart Master G3.

Smart Master G3 saterusna ditunjuk salaku "produk", mangrupikeun gabungan tina sababaraha unsur salaku bagian éléktronika sareng mékanis tapi tetep sistem éléktronik. Éta sababna Mylight Systems (MLS) milari Layanan Produsén Éléktronik (EMS) pikeun ngatur sadaya manufaktur produk.

Dokumén ieu kedah nyayogikeun subkontraktor pikeun masihan ka Mylight Systems tawaran global ngeunaan pembuatan produk.

Tujuan tina dokumén ieu nyaéta pikeun:

- Masihan data téknis ngeunaan pembuatan produk,

- Masihan sarat kualitas pikeun mastikeun kasaluyuan produk,

- Masihan sarat ranté suplai pikeun mastikeun biaya sareng kapitalitas produk.

Subkontraktor EMS kedah ngajawab kana 100% sarat tina dokumén ieu.

Teu aya syarat anu tiasa dirobih tanpa perjanjian MLS.

Sababaraha sarat (nyirian salaku "desain EMS naros") naroskeun ka subkontraktor pikeun masihan jawaban kana titik téknis, sapertos kadali kualitas atanapi bungkus. Sarat ieu tetep kabuka pikeun EMS subkontraktor nyarankeun salah sahiji atanapi sababaraha waleran. MLS teras bakal ngesahkeun jawaban.

MLS kedah aya hubungan langsung sareng subkontraktor EMS anu dipilih, tapi subkontraktor EMS tiasa milih sareng ngatur dirina sorangan subkontraktor kalayan persetujuan MLS.

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

3 Struktur ngarusak majelis

3.1 MG3-100A

Plasitic box3

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

4 Aliran manufaktur umum

Nomer léngkah

Léngkah pabrikan

Léngkah tés / pamariksaan

     

1

 

Pamariksaan asup

     

2

 

Program mémori AR9331

     

3

Majelis SMD

Inspeksi perakitan SMD

     

4

Majelis throughole

Program mémori AR7420

   

Nguji PCBA

   

Pamariksaan visual

     

5

Rakitan mékanis

Pamariksaan visual

     

6

 

Kaduruk-di

     

7

 

Tés hipot

     

8

 

Tes PLC kinerja

     

9

Labél nyetak

Pamariksaan visual

     

10

 

Bangku uji palsu

     

11

Bungkusan

Kontrol kaluaran

     

12

 

Pamariksaan Éksternal

 

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

5 Persyaratan ranté suplai

Dokumén ranté suplai
Référénsi URAIAN
RDOC-SUC-1. PLD-0013-CT usik 100A
RDOC-SUC-2. MLSH-MG3-25-MG3 Pakét leungeun baju
RDOC-SUC-3. NTI-0001-Perhatosan pamasangan MG3
RDOC-SUC-4. File GEF-0003-Gerber tina dewan AR9331 of MG3

REQ-SUC-0010: Kadén

Subkontraktor anu dipilih kedah tiasa nyiptakeun dugi ka 10K produk sabulan.

REQ-SUC-0020: Pakét

(Desain EMS naros)

Bungkusan kiriman aya dina tanggung jawab subkontraktor.

Bungkusan kiriman kedah ngamungkinkeun produk diangkut ku laut, hawa sareng jalan.

Katerangan bungkusan pangiriman kedah dipasihkeun ka MLS.

Bungkusan pangiriman kedah kalebet (tingali Gambar 2):

- Produk MG3

- 1 karton standar (contona: 163x135x105cm)

- Perlindungan karton internal

- 1 leungeun baju luar anu menawan (4 rupa) kalayan logo Mylight sareng inpormasi anu béda. Tingali RDOC-SUC-2.

- 3 panyilidikan CT. Tingali RDOC-SUC-1

- Kabel 1 Ethernet: kabel datar, 3m, ROHS, isolasi 300V, Cat 5E atanapi 6, CE, 60 ° c minimum

- 1 leaflet téknisRDOC-SUC-3

- 1 labél éksternal kalayan inpormasi idéntifikasi (téks sareng kode bar): Rujukan, Nomer sérial, alamat PLC MAC

- Perlindungan kantong plastik upami tiasa (ngabahas)

Finished Product4

Spesifikasi Manufaktur Produk pikeun Smart Master G3

Finished Product5

Gbr 2. Conto bungkusan

REQ-SUC-0022: Jinis bungkus ageung

(Desain EMS naros)

Subkontraktor kedah masihan kumaha pakét unit pangiriman dina bungkusan anu langkung ageung.

Jumlah maksimum paket unit 2 nyaéta 25 dina karton ageung.

Inpormasi idéntifikasi unggal unit (kalayan kode QR) kedah ditingali kalayan labél éksternal dina unggal bungkus ageung.

REQ-SUC-0030: suplai PCB

Subkontraktor kedah tiasa nyayogikeun atanapi ngadamel PCB.

REQ-SUC-0040: Suplai mékanis

Subkontraktor kedah tiasa nyayogikeun atanapi ngadamel kandang palastik sareng sadaya bagian mékanis.

REQ-SUC-0050: Pasokan komponén éléktronik

Subkontraktor kedah tiasa nyayogikeun sadaya komponén éléktronika.

REQ-SUC-0060: Pilihan komponén pasip

Dina raraga ngaoptimalkeun biaya sareng metode logistik, subkontraktor tiasa nyarankeun rujukan anu bakal dianggo pikeun sadaya komponén pasip anu ditetepkeun salaku "generik" dina RDOC-ELEC-3. Komponén pasip kedah saluyu sareng kolom katerangan RDOC-ELEC-3.

Sadaya komponén anu kapilih kedah disahkeun ku MLS.

REQ-SUC-0070: Biaya global

Biaya tujuan EXW produk kedah dipasihkeun dina dokumén khusus sareng tiasa dirévisi unggal taun.

REQ-SUC-0071: biaya anu lengkep

(Desain EMS naros)

Waragadna kedah diwincik kalayan minimum:

- BOM unggal rakitan éléktronik, bagian mékanis

- Majelis

- Tés

- Pakét

- Waragad struktural

- Margina

- Ékspédisi

- Biaya industrialisasi: bangku, pakakas, prosés, pre-series…

REQ-SUC-0080: Pabrikan nampi file

File pabrik kedah lengkep sareng ditampi ku MLS sateuacan sérs pra sareng produksi massal.

REQ-SUC-0090: Ngarobih file

Parobihan naon waé dina file pabrikan kedah dilaporkeun sareng ditampi ku MLS.

REQ-SUC-0100: Kualifikasi ngajalankeun pilot

Kualifikasi pra séri 200 produk dipénta sateuacan ngamimitian produksi masal.

Default sareng masalah anu dipendakan nalika ngajalankeun pilot ieu kedah dilaporkeun ka MLS.

REQ-SUC-0101: Tés réliabilitas séri Pra

(Desain EMS naros)

Saatos ngadamel Pilot ngaji, tés réliabilitas, atanapi Desain Validasi Tés (DVT) kedah dilakukeun kalayan minimal:

- Siklus suhu gancang -20 ° C / + 60 ° C

- Tés kinerja PLC

- Cék suhu internal

- Geter

- Tés lungsur

- Tés fungsionalitas lengkep

- Tés setrés kancing

- Lila-lila kaduruk di

- Tiis / mimiti panas

- asor ngamimitian

- siklus Daya

- Custom konektor impedansi mariksa

-…

Prosedur tés anu lengkep bakal dipasihkeun ku subkontraktor sareng kedah ditampi ku MLS.

Sadaya tés anu gagal kedah dilaporkeun ka MLS.

REQ-SUC-0110: Urutan pabrikan

Sadaya urutan manufaktur bakal dilakukeun ku inpormasi di handap ieu:

- Rujukan pikeun produk anu dipénta

- Jumlah produk

- Definisi bungkusan

- Harga

- file Vérsi hardware

- file vérsi firmware

- file Personalisasi (sareng alamat MAC sareng nomer sérial)

Upami salah sahiji inpormasi ieu lasut atanapi henteu jelas, EMS henteu kedah ngamimitian produksi.

6 Sarat kualitas

REQ-QUAL-0010: Panyimpenan

PCB, komponén éléktronik sareng majelis éléktronik kedah disimpen dina kalembaban sareng kamar anu dikawasa suhu:

- Kalembaban relatif handap 10%

- Suhu antara 20 ° C sareng 25 ° C.

Subkontraktor kedah ngagaduhan prosedur kontrol MSL sareng masihan ka MLS.

REQ-QUAL-0020: MSL

PCB sareng sababaraha komponén anu diidéntifikasi dina BOM tunduk kana prosedur MSL.

Subkontraktor kedah ngagaduhan prosedur kontrol MSL sareng masihan ka MLS.

REQ-QUAL-0030: RoHS / Ngahontal

Produkna kedah patuh RoHS.

Subkontraktor kedah ngawartosan MLS ngeunaan zat naon waé anu dianggo dina produk.

Salaku conto, subkontraktor kedah ngawartosan MLS anu lem / solder / cleaner anu dianggo.

REQ-QUAL-0050: Kualitas subkontraktor

Subkontraktor kedah disertifikasi ISO9001.

Subkontraktor kedah masihan sertipikat ISO9001 na.

REQ-QUAL-0051: Kualitas subkontraktor 2

Upami subkontraktor damel sareng subkontraktor anu sanés, éta ogé kedah disertifikasi ISO9001.

REQ-QUAL-0060: ESD

Sadaya komponén éléktronik sareng papan éléktronik kedah dimanipulasi kalayan panangtayungan ESD.

REQ-QUAL-0070: Beberesih

(Desain EMS naros)

Papan éléktronika kedah diberesihan upami diperyogikeun.

Beberesih kedahna henteu ngarusak bagian sénsitip sapertos trafo, konektor, markings, tombol, indcutors ...

Subkontraktor kedah masihan ka MLS prosedur ngabersihan na.

REQ-QUAL-0080: Pamariksaan datang

(Desain EMS naros)

Sadaya komponén éléktronik sareng batch PCB kedah ngagaduhan inspeksi anu lebet sareng wates AQL.

Bagian mékanis kedah gaduh dimensi inspeksi anu lebet sareng wates AQL upami di outsourcing.

Subkontraktor kedah masihan ka MLS prosedur kontrol asupna kalebet wates AQL.

REQ-QUAL-0090: Kontrol kaluaran

(Desain EMS naros)

Produk kedah ngagaduhan kontrol kaluaran kalayan pamariksaan conto minimum sareng wates AQL.

Subkontraktor kedah masihan ka MLS prosedur kontrol input na kalebet wates AQL.

REQ-QAL-0100: Neundeun produk anu ditolak

Unggal produk anu henteu lulus tés atanapi kontrol, henteu masalah uji naon, kedah disimpen ku subkontraktor MLS pikeun Investigasi Mutu.

REQ-QAL-0101: Inpormasi produk anu ditolak

MLS kedah diwartosan ngeunaan naon waé kajadian anu tiasa nyiptakeun produk anu ditolak.

MLS kedah diinformasikeun ngeunaan jumlah produk anu ditolak atanapi batch mana waé.

REQ-QAL-0110: Ngalaporkeun Kualitas Manufaktur

Subkontraktor EMS kedah ngalaporkeun ka MLS pikeun unggal batch produksi jumlah produk anu ditolak per tés atanapi tahap kontrol.

REQ-QUAL-0120: Kalacak

Sadaya kontrol, tés sareng pamariksaan kedah disimpen sareng tanggal.

Kumpulan kedah jelas diidentipikasi sareng dipisahkeun.

Rujukan anu dianggo dina produk kedah dilacak (rujukan anu pasti sareng angkatan).

Sagala perobihan kana rujukan naon waé kedah diwartosan ka MLS sateuacan diterapkeun.

REQ-QUAL-0130: Panolakan global

MLS tiasa balikkeun angkatan lengkep upami panolakan kusabab subkontraktor na di luhur 3% dina kirang ti 2 taun.

REQ-QUAL-0140: Inok / pamariksaan éksternal

MLS diidinan nganjang ka subkontraktor (kalebet subkontraktorna nyalira) pikeun naroskeun laporan kualitas sareng ngalakukeun tés pamariksaan, sahenteuna 2 kali sataun atanapi pikeun produksi mana waé. MLS tiasa diwakilan ku perusahaan pihak katilu.

REQ-QUAL-0150: pamariksaan visual

(Desain EMS naros)

Produkna ngagaduhan sababaraha pamariksaan visual anu disebatkeun dina aliran produksi umum.

Pamariksaan ieu hartosna:

- Pariksa gambar

- Pariksa rakitan anu leres

- Pariksa labél / stiker

- Cek goresan atanapi standar visual

- tulangan soldering

- Pariksa heatshrinks sakitar sekering

- Pariksa arah kabel

- Cék lem

- Pariksa titik lebur

Subkontraktor kedah masihan ka MLS prosedur pamariksaan Visual na kalebet wates AQL.

REQ-QUAL-0160: Aliran manufaktur umum

Urutan unggal léngkah tina aliran pembuatan Umum kedah dihormat.

Upami ku alesan naon waé, sapertos contona reparability, hiji léngkah kedah dilakukeun deui, sadaya léngkah saatos kedah dilakukeun ogé deui khusus dina uji coba Hipot sareng uji FAL.

7 sarat PCBs

Produk diwangun ku tilu PCB anu béda

Dokumén PCB
Référénsi URAIAN
RDOC-PCB-1. IPC-A-600 Ditarima Déwan Dicitak
RDOC-PCB-2. File GEF-0001-Gerber déwan utama MG3
RDOC-PCB-3. File GEF-0002-Gerber tina dewan AR7420 of MG3
RDOC-PCB-4. File GEF-0003-Gerber tina dewan AR9331 of MG3
RDOC-PCB-5. IEC 60695-11-10: 2013: Pangujian bahaya seuneu - Bagéan 11-10: Seuneu tés - 50 W metode uji seuneu horisontal sareng nangtung

REQ-PCB-0010: ciri PCB

(Desain EMS naros)

Ciri utama di handap ieu kedah dihormat

Ciri-cirina Nilai
Jumlah lapisan 4
Kandel tambaga éksternal 35µm / 1oz mnt
Ukuran PCB 840x840x1.6mm (papan utama), 348x326x1.2mm (papan AR7420),
  780x536x1mm (dewan AR9331)
Kandel tambaga internal 17µm / 0,5oz mnt
Isolasi minimum / lebar rute 100µm
Topéng solder minimum 100µm
Minimal via diaméterna 250µm (mékanis)
Bahan PCB FR4
Kandel minimum antara 200µm
lapisan tambaga éksternal  
Layar sutra Leres di luhur sareng handap, warna bodas
Soldermask Leres, héjo di luhur sareng handap, sareng di luhur sadayana vias
Bérés permukaan ENIG
PCB dina Panel Leres, tiasa diluyukeun kana paménta
Via ngeusian Henteu
Masker solder asup via Leres
Bahan-bahanna ROHS / ngahontal /

REQ-PCB-0020: nguji PCB

Isolasi sareng kabiasaan kedah dijaring 100%.

REQ-PCB-0030: PCB nyirian

Nyirian PCB diidinan ngan ukur dina daérah khusus.

PCB kedah ditandaan ku rujukan tina PCB, versi na sareng tanggal pembuatan.

Rujukan MLS kedah dianggo.

REQ-PCB-0040: file produksi PCB

Tingali RDOC-PCB-2, RDOC-PCB-3, RDOC-PCB-4.

Ati-ati, ciri dina REQ-PCB-0010 mangrupikeun inpormasi utami sareng kedah dihormat.

REQ-PCB-0050: kualitas PCB

Nuturkeun kelas IPC-A-600 1. Tingali RDOC-PCB-1.

REQ-PCB-0060: Inflammability

Bahan anu dianggo dina PCB kedah patuh sareng CEI 60695-11-10 de V-1. Tingali RDOC-PCB-5.

8 Kabutuhan éléktronik anu dipasang

3 papan éléktronika kedah dirakit.

Dokumén éléktronik
Référénsi Judulna
RDOC-ELEC-1.  IPC-A-610 Katampi Déwan Éléktronik
RDOC-ELEC-2. File GEF-0001-Gerber déwan utama MG3 RDOC
Élék-3. File GEF-0002-Gerber tina dewan AR7420 of MG3 RDOC
Élék-4. File GEF-0003-Gerber tina dewan AR9331 of MG3 RDOC
Élék-5. BOM-0001-BOM dewan utama MG3 RDOC-ELEC-6.
BOM-0002 File BOM dewan AR7420 of MG3 RDOC-ELEC-7.
BOM-0003 File BOM dewan AR9331 of MG3
Finished Product6

Gbr 3. Conto papan éléktronik dirakit éléktronik

REQ-ELEC-0010: BOM

BOM RDOC-ELEC-5, RDOC-ELEC-6, sareng RDOC-ELEC-7 kedah dihormat.

REQ-ELEC-0020: Majelis komponén SMD:

Komponén SMD kedah dirakit ku garis perakitan otomatis.

Tingali RDOC-élék-2, RDOC-élék-3, RDOC-élék-4.

REQ-ELEC-0030: Majelis liwat komponén liang:

Ngaliwatan komponén liang kedah dipasang ku gelombang selektif atanapi sacara manual.

Pin résidu kedah diteukteuk handapeun 3mm jangkungna.

Tingali RDOC-élék-2, RDOC-élék-3, RDOC-élék-4.

REQ-ELEC-0040: tulangan soldering

Penguatan soldering kedah dilakukeun di handapeun relay.

Finished Product7

Gbr 4. Penguatan soldering dina handapeun papan utama

REQ-ELEC-0050: Panas Ngaleutikan

Sekering (F2, F5, F6 dina papan utama) kedahna nyusut panas pikeun nyingkahan bagian internal anu kedah disuntikkeun dina jero padamelan bisi kaleuleuwihi.

Finished Product8

Gbr 5. Panas ngaleutikan sakitar sekering

REQ-ELEC-0060: Perlindungan karét

Henteu peryogi panyalindungan karét.

REQ-ELEC-0070: panyambungna panyilidikan CT

Konektor usik CT awéwé kedah dipasang sacara manual ka papan utama sapertos dina gambar di handap ieu.

Anggo rujukan MLSH-MG3-21 konektor.

Ngurus warna sareng arah kabel.

Finished Product9

Gbr 6. Majelis konektor panyilidikan CT

REQ-ELEC-0071: CT usik panyambungna lem

Lem kedah ditambihan dina panyambungna panyilidikan CT pikeun ngajagi aranjeunna tina panyalahgunaan geter / manufaktur.

Tingali Gambar di handap ieu.

Rujukan lem aya dina jero RDOC-ELEC-5.

Finished Product10

Gbr 7. Lem dina panyambungna panyawat CT

REQ-ELEC-0080: Tropicalization:

Teu ditanya tropisisasi.

REQ-ELEC-0090: Pamariksaan AOI inspeksi:

100% dewan kedah gaduh pamariksaan AOI (solder, orientasi sareng nyirian).

Sadayana papan kedah diperiksa.

Program AOI anu lengkep kedah dipasihkeun ka MLS.

REQ-ELEC-0100: Kontrol komponén pasip:

Sadaya komponén pasip kedah diparios sateuacan dilaporkeun dina PCB, sahenteuna ku pamariksaan manusa.

Prosedur kontrol komponén pasip anu lengkep kedah dipasihkeun ka MLS.

REQ-ELEC-0110: pamariksaan sinar X:

Henteu aya pamariksaan sinar X anu ditaroskeun tapi siklus suhu sareng tés fungsional kedah dilakukeun kanggo parobihan naon waé dina prosés perakitan SMD.

Tés siklus suhu kedah dilakukeun pikeun unggal tés produksi kalayan wates AQL.

REQ-ELEC-0120: Ngatur:

Panyusunan manual papan éléktronik diidinkeun pikeun sadaya komponén kecuali sirkuit bilangan bulat: U21 / U22 (papan AR7420), U3 / U1 / U11 (AR9331 dewan).

Ngabereskeun otomatis diidinkeun pikeun sadaya komponén.

Upami produk dibongkar pikeun ngolah deui kusabab gagal dina bangku uji akhir, éta kedah dilakukeun deui uji Hipot sareng tés akhir.

REQ-ELEC-0130: Konektor 8pins antara papan AR9331 sareng dewan AR7420

Konektor J10 digunakeun pikeun nyambungkeun dewan AR9331 sareng dewan AR7420. Majelis ieu kedah dilakukeun sacara manual.

Rujukan panyambung anu dianggo nyaéta MLSH-MG3-23.

Panyambungna ngagaduhan nada 2mm sareng jangkungna 11mm.

Finished Product11

Gbr 8. Kabel sareng konektor antara papan éléktronika

REQ-ELEC-0140: konektor 8pins antara Main board sareng AR9331 board

Konektor J12 digunakeun pikeun nyambungkeun papan utama sareng papan AR9331. Majelis ieu kedah dilakukeun sacara manual.

Rujukan tina kabel sareng 2 panyambungna nyaéta

Konektor anu dianggo ngagaduhan nada 2mm sareng panjang kabelna 50mm.

REQ-ELEC-0150: konektor 2pins antara Main board sareng AR7420 board

Konektor JP1 digunakeun pikeun nyambungkeun papan utama kana papan AR7420. Majelis ieu kedah dilakukeun sacara manual.

Rujukan tina kabel sareng 2 panyambungna nyaéta

Panjang kabelna 50mm. Kawat kedah dipintal sareng dijagaan / dilereskeun ku nyusut panas.

REQ-ELEC-0160: Déwan dissipator manaskeun

Teu aya pemanasan dissipator anu kedah dianggo dina chip AR7420.

9 Sarat bagian mékanis

Dokumén perumahan
Référénsi Judulna
RDOC-MEC-1. PLD-0001-PLD tina Enclosure Top of MG3
RDOC-MEC-2. PLD-0002-PLD tina Bungkus Kandang tina MG3
RDOC-MEC-3. PLD-0003-PLD tina Lampu luhur MG3
RDOC-MEC-4. PLD-0004-PLD tina Tombol 1 tina MG3
RDOC-MEC-5. PLD-0005-PLD of Button 2 of MG3
RDOC-MEC-6. PLD-0006-PLD of Slider of MG3
RDOC-MEC-7. IEC 60695-11-10: 2013: Nguji bahaya seuneu - Bagéan 11-10: Seuneu tés - 50 W horizontal sareng
  padika uji seuneu nangtung
RDOC-MEC-8. IEC61010-2011 SYARAT KESELAMATAN Pikeun alat listrik pikeun pangukuran,
  Kontrol, Sareng Pamakéan LABORATORI - BAGIAN 1: SYARAT UMUM
RDOC-MEC-9. IEC61010-1 2010: Syarat kaamanan pikeun alat-alat listrik pikeun pangukuran, kontrol,
  sareng panggunaan laboratorium - Bagéan 1: Syarat umum
RDOC-MEC-10. File BOM-0016-BOM tina MG3-V3
   
RDOC-MEC-11. PLA-0004-Gambar majelis MG3-V3
Finished Product12

Gbr 9. Témbong anu ngabeledug tina MGE. Tingali RDOC-MEC-11 sareng RDOC-MEC-10

9.1 Bagéan

Kandang mékanis diwangun ku 6 bagian plastik.

REQ-MEC-0010: Perlindungan umum ngalawan seuneu

(Desain EMS naros)

Bagéan plastik kedah patuh sareng RDOC-MEC-8.

REQ-MEC-0020: Bahan bagian palastik kedah tahan seuneu (Desain EMS naros)

Bahan anu dianggo pikeun bagian plastik kedah ngagaduhan kelas V-2 atanapi langkung saé numutkeun RDOC-MEC-7.

REQ- MEC-0030: Bahan panyambungna kedah tahan seuneu (Desain EMS naros)

Bahan anu dianggo pikeun bagian panyambungna kedah ngagaduhan kelas V-2 atanapi langkung saé numutkeun RDOC-MEC-7.

REQ-MEC-0040: Bukaan di jero mékanis

Éta henteu kedah ngagaduhan liang kecuali pikeun:

- Panyambung (kedah gaduh kirang tina 0,5mm clearance mékanis)

- liang pikeun Factory reset (1.5mm)

- liang pikeun suhu dissipating (diaméter 1,5mm jarak tina 4mm minimum) sakitar konektor Ethernet (tingali gambar dihandap).

Finished Product13

Gbr 10. Conto liang dina kandang luar pikeun pemanasan dissipation

REQ-MEC-0050: Warna bagian

Sadaya bagian plastik kedah bodas tanpa sarat anu sanés.

REQ-MEC-0060: Warna tombol

Tombol kedah biru sareng ngiuhan logo MLS anu sami.

REQ-MEC-0070: Gambar

Perumahan kedah hormat ka rencana RDOC-MEC-1, RDOC-MEC-2, RDOC-MEC-3, RDOC-MEC-4, RDOC-MEC-5, RDOC-MEC-6

REQ-MEC-0080: kapang suntik sareng alat-alatna

(Desain EMS naros)

EMS diidinan ngatur prosés pinuh pikeun suntikan plastik.

Input / kaluaran suntikan plastik kedahna henteu katingali tina bagian luar produk.

9.2 Rakit mékanis

REQ-MEC-0090: Lampu pipa lampu

Pipa lampu kedah dirakit nganggo sumber panas dina titik lebur.

Kandang luar kedah dilebur sareng katingali dina jero liang titik lebur khusus.

Finished Product14

Gbr 11. Pipa lampu sareng tombol dipasang nganggo sumber panas

REQ-MEC-0100: Pasangan tombol

Tombol kedah dirakit nganggo sumber panas dina titik lebur.

Kandang luar kedah dilebur sareng katingali dina jero liang titik lebur khusus.

REQ-MEC-0110: Screw dina kandang luhur

4 sekrup dianggo pikeun ngalereskeun papan AR9331 kana kandang luhur. Tingali RDOC-MEC-11.

Dipaké rujukan dina RDOC-MEC-10.

Torsi pengetatan kedah antara 3.0 sareng 3.8 kgf.cm.

REQ-MEC-0120: Screws dina perakitan handap

4 sekrup dianggo pikeun ngalereskeun papan utama kana kandang handap. Tingali RDOC-MEC-11.

Sekrup anu sami dianggo pikeun ngalereskeun pager diantawisna.

Dipaké rujukan dina RDOC-MEC-10.

Torsi anu ngenceng kedahna antara 5.0 sareng 6 kgf.cm.

REQ-MEC-0130: panyambungna panyilidikan CT jalan ngalangkungan kandang

Bagian témbok palung tina konektor usik CT kedah dilereskeun dirakit tanpa ciwit pikeun ngamungkinkeun hermetisitas anu alus sareng kuat kuatna ngalawan kawat anu teu dihoyongkeun.

Finished Product15

Gbr 12. Bagian témbok palung tina usik CT

9.3 Silkscreen éksternal

REQ-MEC-0140: Silkscreen éksternal

Layar handap sutra kedah dilakukeun dina kandang luhur.

Finished Product16

Gbr 13. Gambar silkscreen éksternal anu kedah dipikahormat

REQ-MEC-0141: Warna layar sutra

Warna layar sutra kedah hideung kecuali logo MLS anu kedah biru (warna anu sami tibatan kancing).

9,4 Labél

REQ-MEC-0150: Diménsi labél kode batang nomer sérial

- Diménsi labél: 50mm * 10mm

- Ukuran téks: jangkungna 2mm

- Diménsi kode bar: 40mm * 5mm

Finished Product17

Gbr 14. Conto labél kode bar nomer séri

REQ-MEC-0151: Posisi labél kode bar nomer sérial

Tingali sarat layar sks luar.

REQ-MEC-0152: Nomer séri kode batang warna

Warna kode bar wilangan nomer siri kedah hideung.

REQ-MEC-0153: Bahan label kode bar nomer sérial

(Desain EMS naros)

Labél nomer sérél kedah ditempelkeun sareng inpormasi henteu kedah ngaleungit numutkeun RDOC-MEC-9.

REQ-MEC-0154: Nomer sél kode batang nomer sérial

Nilai nomer sérial kedah dipasihkeun ku MLS ku urutan produksi (file personalisasi) atanapi ngalangkungan parangkat lunak khusus.

Dihandapeun definisi unggal karakter nomer serial:

M YY MM XXXXX P
Juragan Taun 2019 = 19 Bulan = 12 Désémber Jumlah sampel pikeun tiap bulan batcheach ProdusénReferensi

REQ-MEC-0160: Diménsi labél kode bar aktivasina

- Diménsi labél: 50mm * 10mm

- Ukuran téks: jangkungna 2mm

- Diménsi kode bar: 40mm * 5mm

Finished Product18

Gbr 15. Conto label kode bar aktivasina

REQ-MEC-0161: Posisi labél kode kode aktivasina

Tingali sarat layar sks luar.

REQ-MEC-0162: Warna kode bar kode aktivasina

Kodeu kode label bilah kode aktivasina kedah hideung.

REQ-MEC-0163: Bahan label kode bar kode aktivasi

(Desain EMS naros)

Label kode aktivasina kedah ditempelkeun sareng inpormasi henteu kedah ngaleungit numutkeun RDOC-MEC-9.

REQ-MEC-0164: Nomer sél kode batang nomer sérial

Nilai kode aktivasina kedah dipasihkeun ku MLS ku urutan produksi (file personalisasi) atanapi ngalangkungan parangkat lunak khusus.

REQ-MEC-0170: Diménsi labél utami

- Diménsi 48mm * 34mm

- Simbol kedah diganti ku desain resmi. Ukuran minimun: 3mm. Tingali RDOC-MEC-9.

- Ukuran téks: minimal 1,5

Finished Product19

Gbr 16. Conto labél utama

REQ-MEC-0171: Posisi labél utami

Labél utama kedah diposisikan di sisi MG3 dina rohangan khusus.

Labél na kedah di luhur pager luhur sareng handap dina cara teu kéngingkeun bukaan kandang tanpa ngaleupaskeun labél.

REQ-MEC-0172: Warna labél utami

Warna labél utami kedah hideung.

REQ-MEC-0173: Bahan label utama

(Desain EMS naros)

Labél utama kedah ditempelkeun sareng inpormasi henteu kedah ngaleungit numutkeun RDOC-MEC-9, khususna logo kaamanan, catu daya, nami Mylight-Systems sareng rujukan produk.

REQ-MEC-0174: Nilai label utama

Nilai labél utami kedah dipasihkeun ku MLS naha ku urutan manufaktur (file personalisasi) atanapi ngalangkungan parangkat lunak khusus.

Nilai / téks / logo / prasasti kudu ngahargaan tokoh dina REQ-MEC-0170.

9,5 panyilidikan CT

REQ-MEC-0190: Desain usik CT

(Desain EMS naros)

EMS diidinan mendesain nyalira kabel usik CT, kalebet kabel bikangna napel na MG3, kabel jalu dipasang ka CT usik sareng kabel penyambungna.

Sadaya gambar kedah dipasihkeun ka MLS

REQ-MEC-0191: Bahan bagian panyilidikan CT kedah tahan seuneu (Desain EMS naros)

Bahan anu dianggo pikeun bagian plastik kedah ngagaduhan kelas V-2 atanapi langkung saé numutkeun CEI 60695-11-10.

REQ-MEC-0192: Bahan bagian panyilidikan CT kedah ngagaduhan isolasi kabel Bahan panyilidikan CT kedah gaduh isolasi 300V ganda.

REQ-MEC-0193: Kabel awéwé CT usik

Kontak awéwé kedah diasingkeun tina permukaan anu tiasa diaksés kalayan 1,5mm minimum (diaméter maksimal tina liang 2mm).

Warna kabelna kedah bodas.

Kabel solder ti hiji sisi ka MG3 sareng di sisi anu sanésna kedah gaduh konektor awéwé anu tiasa dikonci sareng tiasa dikodekan.

Kabelna kedah ngagaduhan bagian pass-through crimped anu bakal dianggo pikeun nembus kandang palastik tina MG3.

Panjang kabel kedah sakitar 70mm sareng konektor saatos bagian pass-through.

Rujukan MLS tina bagian ieu bakal MLSH-MG3-22

Finished Product20

Gbr 18. CT usik kabel conto awéwé

REQ-MEC-0194: Kabel lalaki usik CT

Warna kabelna kedah bodas.

Kabel solder ti hiji sisi ka usik CT sareng di sisi anu sanésna kedah gaduh konektor lalaki anu tiasa dikonci sareng tiasa dikodekan.

Panjang kabelna kedah sakitar 600mm tanpa konektorna.

Rujukan MLS tina bagian ieu bakal MLSH-MG3-24

REQ-MEC-0195: Kabel penyuluhan usik CT

Warna kabelna kedah bodas.

Kabel solder ti hiji sisi ka usik CT sareng di sisi anu sanésna kedah gaduh konektor lalaki anu tiasa dikonci sareng tiasa dikodekan.

Panjang kabelna kedah sakitar 3000mm tanpa konektor.

Rujukan MLS tina bagian ieu bakal MLSH-MG3-19

REQ-MEC-0196: Rujukan usik CT

(Desain EMS naros)

Sababaraha rujukan tina usik CT tiasa dianggo ka payun.

EMS diidinan nungkulan pabrikan usik CT pikeun ngempelkeun panyilidikan CT sareng kabelna.

Rujukan 1 nyaéta MLSH-MG3-15 kalayan:

- 100A / 50mA CT usik SCT-13 ti pabrik YHDC

- kabel MLSH-MG3-24

Finished Product21

Gbr 20. CT usik 100A / 50mA MLSH-MG3-15 conto

10 Tés Listrik

Dokumén tés listrik
Référénsi URAIAN
RDOC-TST-1. Prosedur bangku uji PRD-0001-MG3
RDOC-TST-2. File BOM-0004-BOM tina bangku uji MG3
RDOC-TST-3. PLD-0008-PLD tina bangku uji MG3
RDOC-TST-4. File SCH-0004-SCH file uji coba MG3

10.1 tés PCBA

REQ-TST-0010: nguji PCBA

(Desain EMS naros)

100% papan éléktronik kedah diuji sateuacan dirakit mékanis

Fungsi minimum pikeun diuji nyaéta:

- Isolasi catu daya dina papan utama antara N / L1 / L2 / L3, papan utama

- 5V, XVA (10.8V dugi 11.6V), 3.3V (3.25V dugi 3.35V) sareng 3.3VISO tegangan DC akurasi, papan utama

- Relay ogé kabuka nalika teu aya kakuatan, papan utama

- Isolasi dina RS485 antara GND sareng A / B, dewan AR9331

- résistansi 120 ohm antara A / B dina konektor RS485, dewan AR9331

- akurasi tegangan VDD_DDR, VDD25, DVDD12, 2.0V, 5.0V sareng 5V_RS485 DC, dewan AR9331

- akurasi tegangan VDD sareng VDD2P0 DC, dewan AR7420

Prosedur tés PCBA anu lengkep kedah dipasihkeun ka MLS.

REQ-TST-0011: nguji PCBA

(Desain EMS naros)

Pabrikan tiasa ngadamel alat pikeun ngalakukeun tés ieu.

Definisi alatna kedah dipasihkeun ka MLS.

Finished Product22

Gbr 21. Conto pakakas pikeun tés PCBA

10.2 Uji coba Hipot

REQ-TST-0020: Nguji Hipot

(Desain EMS naros)

100% alat kedah diuji saatos dirakit mékanis akhir hungkul.

Upami produk dibongkar (kanggo ngarobih / ngalereskeun sakumaha conto) éta kedah dilakukeun tés deui saatos dipasang deui mékanis. Isolasi Tegangan Tinggi Kadua port Ethernet sareng RS485 (sisi kahiji) kedah diuji kalayan catu daya (sisi kadua) dina sadaya konduktor.

Janten hiji kabel nyambung ka 19 kabel: port Ethernet sareng RS485

Kabel sanésna nyambung ka 4 kabel: Nétral sareng 3 fase

EMS kedah ngalakukeun alat pikeun ngagaduhan sadayana konduktor dina unggal sisi dina kabel anu sami pikeun ngan ukur ngan ukur hiji uji.

Tegangan DC 3100V kedah diterapkeun. 5s maksimum pikeun nyetél tegangan teras minimum 2s pikeun ngajaga tegangan.

Henteu kéngingkeun kabocoran ayeuna.

Finished Product23

Gbr 22. Alat kabel supados gampang pikeun uji Hipot

10.3 Tés PLC kinerja

REQ-TST-0030: Kinerja uji PLC

(Desain EMS ditaros atanapi didesain nganggo MLS)

100% alat kedah diuji

Produk kedah ngatur komunikasi sareng produk CPL anu sanés, salaku colokan PL 7667 ETH, ngalangkungan kabel 300m (tiasa digulung).

Laju data anu diukur ku naskah "plcrate.bat" kedah di luhur 12mps, TX sareng RX.

Supados gampang dipasangkeun punten nganggo skrip "set_eth.bat" anu nyetél MAC kana "0013C1000000" sareng NMK janten "MyLight NMK".

Sadaya tés kedah maksimal 15 / 30an kalebet perakitan kabel listrik.

10.4 Kaduruk-Dina

REQ-TST-0040: Kaayaan Kaduruk

(Desain EMS naros)

Burn-In kedah dilakukeun dina 100% papan éléktronik kalayan kondéton ieu:

- 4h00

- catu daya 230V

- 45 ° C

- palabuhan Ethernet shunted

- Sababaraha produk (sahenteuna 10) dina waktos anu sami, powerline anu sami, sareng PLC NMK anu sami

REQ-TST-0041: Pamariksaan Burn-In

- Unggal jam dipariksa dipimpin anu kedip-kedip sareng relay tiasa diaktipkeun / dinonaktipkeun

10.5 Tés perakitan akhir

REQ-TST-0050: Tés perakitan akhir

(Sahenteuna hiji bangku uji anu disayogikeun ku MLS)

100% produk kedah diuji dina bangku uji coba Final.

Waktos uji kedahna antara 2.30min sareng 5min saatos optimasi, otomatisisasi, pangalaman operator, masalah anu béda anu tiasa kajantenan (salaku pembaruan firmware, masalah komunikasi sareng instrumen atanapi stabilitas catu daya).

Tujuan utama bangku tés perakitan akhir nyaéta pikeun nguji:

- Konsumsi listrik

- Pariksa versi firmware sareng bagikeun upami diperyogikeun

- Pariksa komunikasi PLC ngalangkungan saringan

- Tombol Cék: Relay, PLC, Factory reset

- Pariksa leds

- Pariksa komunikasi RS485

- Pariksa komunikasi Ethernet

- Naha pangukuran kalibrasi pangukuran

- Tulis nomer konfigurasi dina alat (alamat MAC, nomer Serial)

- Konpigurasikeun alat pikeun pangiriman

REQ-TST-0051: Manual tés perakitan akhir

Prosedur bangku uji RDOC-TST-1 kedah leres-leres dibaca sareng dipikahartos sateuacan dianggo pikeun mastikeun:

- Kasalametan pangguna

- Bener nganggo bangku tés

- Kinerja bangku uji

REQ-TST-0052: Pangropéa tés perakitan akhir

Operasi pangropéa tina bangku uji kedah dilakukeun saluyu sareng RDOC-TST-1.

REQ-TST-0053: Label tés perakitan akhir

Stiker / labél kedah ditempelkeun dina produk sakumaha anu dijelaskeun dina RDOC-TST-1.

Finished Product24

Gbr 23. Conto label tés perakitan akhir

REQ-TST-0054: Tés perakitan akhir Dasar Data Lokal

Sadaya log anu disimpen dina komputer lokal kedah dikirim ka Mylight Systems sacara rutin (sahenteuna hiji waktos sabulan atanapi hiji waktos per angkatan).

REQ-TST-0055: Tés perakitan akhir Dasar Data Jauh

Bangku tés kedah disambungkeun kana internét supados tiasa ngirim log ka basis data jauh sacara langsung. Kerjasama lengkep tina EMS hoyong ngamungkinkeun konéksi ieu dina jaringan komunikasi internal na.

REQ-TST-0056: Baranahan tina bangku uji

MLS tiasa ngirim sababaraha bangku uji ka MES upami diperyogikeun

EMS ogé kéngingkeun baranahan bangku tés nyalira numutkeun RDOC-TST-2, RDOC-TST-3 sareng RDOC-TST-4.

Upami EMS hoyong ngalakukeun optimasi naon waé éta kedah naroskeun otorisasina MLS.

Bangku uji anu diréproduksi kedah disahkeun ku MLS.

10,6 SOC AR9331 program

REQ-TST-0060: program SOC AR9331

Mémori alat kedah dipasang sateuacan dipasang sareng programer universal anu henteu disayogikeun ku MLS.

Firmware anu bakal dipasang kedah salawasna sareng disahkeun ku MLS sateuacan unggal angkatan.

Teu aya personalisasi anu ditaros didieu, janten sadaya alat gaduh firmware anu sami di dieu. Personalisasi bakal dilakukeun engké di jero bangku uji akhir.

10.7 PLC chipset AR7420 program

REQ-TST-0070: PLC AR7420 program

Mémori alat kedah di-flash ku sateuacan ngabeuleum tés supados chipset PLC diaktipkeun nalika tés.

Chipset PLC diprogram ngalangkungan parangkat lunak anu dipasihkeun ku MLS. Operasi kedip-kedip sakitar 10-an. Janten EMS tiasa ngémutan maksimum 30an kanggo sadayana operasi (Kabel kabel + kabel Ethernet + Flash + Cabut kabel).

Teu aya personalisasi anu ditaros didieu, janten sadaya alat gaduh firmware anu sami di dieu. Personalisasi (alamat MAC sareng DAK) bakal dilakukeun engké di jero bangku uji akhir.

Memori chipset PLC ogé tiasa dipasang sateuacan dipasang (pikeun nyobaan).